Reportage over het rugbyteam van het Sint-Lievensinternaat

door Katrien Lemahieu – opvoedster van de eerstejaars

Reeds enkele jaren bezit ons internaat een rugbyteam.  Rugby is een teamsport waarbij discipline, doorzettingsvermogen, teamspirit, fair-play en respect centraal staan.  Ook dit jaar gaan wij van start met de rugbyploegen in beide vestigingen.

 

Kledij?

Daar elke sport behoefte heeft aan aangepaste kledij, is ook deze hier noodzakelijk.

Rugby is een contactsport die buiten gespeeld wordt.  Stevige kledij die vuil mag worden is aan te raden.

Training?

Wekelijks zal er een rugbytraining zijn, gegeven door een ervaren trainer.  Voor de eerste graad (Zilverenberg) is dit op dinsdagavond van 19u tot 20u op de sportvelden van het Sint Lievenscollege.  Voor de internen van Mariakerke is dit op dinsdagavond van 17u30 tot 18u45 op het sportveld van het internaat.  Geen nood, de studie valt niet weg, uw zoon/dochter krijgt 1,5 uur studie ’s avonds voor de training (én een half uur ochtendstudie) voor de internen van de vestiging Zilverenberg.  De internen van Mariakerke krijgen minimum 1 uur studie na de rugbytraining met de mogelijkheid om nog verder te werken tijdens hun ontspanning.

tackle


 


  • BLADEREN / IN Ontspanning

SPREEK / DEEL UW MENING
Reacties worden gemodereerd.

Return to Top

Rugby

RECENTSTE BERICHTEN